ingyenes-e az iwiw?

2009.03.23. 23:19

most olvastam egy blogban: "ingyenes szolgáltatástól ne várjunk el akármit".

de tényleg ingyen van?

először a szó jelentéséről. ugye álatalában arra mondjuk, hogy ingyen van, amiért nem kell fizetni. ez igaz is, de a mai világban jobban körül kell nézni ha ilyet mondunk valamire. hiszen ott sem hülyék ülnek, és tudják, hogy ingyen nem adhatják a szolgáltatást, mert akkor nem lenne semmi. így két üzleti modell közül válaszhattak

a mostani "ingyenes" modell:
van a wiw. nincs tagsági díj, nem kell sms-t küldeni, hogy ne dobjanak ki, szóval az user direkt nem küld pénzt. viszont az átlag wiw-es 1-2 naponta felnéz oda. induljunk ki abból, hogy a látogatók nagy százaléka IE vagy adblock mentes FF alól nézi az oldalt, tehát megjelenik neki az a tetemes mennyiségű reklám. a reklámozó cég fizet a wiwnek, így végülis abból, hogy én lekérem a főoldalt, reklámostul, x összeg kerül a wiw számlájára.

vagy a fizetős modell:
fizetős lenne mondjuk a wiw. így reklám nélkül üzemelhet az oldal, bár kétséges, hogy mennyien hagynák ott (de ez most mindegy is). a lényeg, hogy a tagoktól ugyanúgy x összeg kerül a kasszába.

ahogy látszik a kiemelésben, akármit választunk a wiwnek kerül a kasszájába pénz, így lehet azt mondani, hogy fizetünk a szolgáltatásért, csak nem ugyanúgy. ami ellen persze nincs is kifogásom, inkább azért volt érdekes ezt a részét is kitaglalni a felvetésnek, hogy tisztában látszódjon a második rész.

ugyanis az teljesen hibás, hogy ha már ingyen van a wiw, ne akarjunk túl sokat. a T-csoportnak igenis figyelnie kell a wiwre. rendszeresen karban kellene tartani és értelmesen fejleszteni, hogy villámgyors legyen, és tolni az újításokat. tudom, hogy nem egyszerű, de valahogy úgy érzem, a wiw költségei jóval kisebbek, mint a reklámbevétele. ráadásul, ha elszállingóznak a tagok, kevesebb lesz az oldalletöltés, a reklámmegjelenések száma, a reklámbevétel.

szóval szerintem teljesen jogos az elvárás az iránt, hogy rendesen működjön a wiw, mert ahogy látszik, valahol mégiscsak fizetünk a használatáért..

A bejegyzés trackback címe:

https://miertvanez.blog.hu/api/trackback/id/tr861021420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása