ingyenes-e az iwiw?

2009.03.23. 23:19

most olvastam egy blogban: "ingyenes szolgáltatástól ne várjunk el akármit".

de tényleg ingyen van?

először a szó jelentéséről. ugye álatalában arra mondjuk, hogy ingyen van, amiért nem kell fizetni. ez igaz is, de a mai világban jobban körül kell nézni ha ilyet mondunk valamire. hiszen ott sem hülyék ülnek, és tudják, hogy ingyen nem adhatják a szolgáltatást, mert akkor nem lenne semmi. így két üzleti modell közül válaszhattak

a mostani "ingyenes" modell:
van a wiw. nincs tagsági díj, nem kell sms-t küldeni, hogy ne dobjanak ki, szóval az user direkt nem küld pénzt. viszont az átlag wiw-es 1-2 naponta felnéz oda. induljunk ki abból, hogy a látogatók nagy százaléka IE vagy adblock mentes FF alól nézi az oldalt, tehát megjelenik neki az a tetemes mennyiségű reklám. a reklámozó cég fizet a wiwnek, így végülis abból, hogy én lekérem a főoldalt, reklámostul, x összeg kerül a wiw számlájára.

vagy a fizetős modell:
fizetős lenne mondjuk a wiw. így reklám nélkül üzemelhet az oldal, bár kétséges, hogy mennyien hagynák ott (de ez most mindegy is). a lényeg, hogy a tagoktól ugyanúgy x összeg kerül a kasszába.

ahogy látszik a kiemelésben, akármit választunk a wiwnek kerül a kasszájába pénz, így lehet azt mondani, hogy fizetünk a szolgáltatásért, csak nem ugyanúgy. ami ellen persze nincs is kifogásom, inkább azért volt érdekes ezt a részét is kitaglalni a felvetésnek, hogy tisztában látszódjon a második rész.

ugyanis az teljesen hibás, hogy ha már ingyen van a wiw, ne akarjunk túl sokat. a T-csoportnak igenis figyelnie kell a wiwre. rendszeresen karban kellene tartani és értelmesen fejleszteni, hogy villámgyors legyen, és tolni az újításokat. tudom, hogy nem egyszerű, de valahogy úgy érzem, a wiw költségei jóval kisebbek, mint a reklámbevétele. ráadásul, ha elszállingóznak a tagok, kevesebb lesz az oldalletöltés, a reklámmegjelenések száma, a reklámbevétel.

szóval szerintem teljesen jogos az elvárás az iránt, hogy rendesen működjön a wiw, mert ahogy látszik, valahol mégiscsak fizetünk a használatáért..

Fura ez a világ

2009.02.18. 22:02

Miért vannak úgy a dolgok ahogy?

Rendszeresen tájékozódom az aktuális hírekről, és egy csomó alkalommal felmerül bennem ez a kérdés.. hogy miért? de olykor egy újonnan megismert emberrel, vagy egy érzéssel kapcsolatban is beugrik, hogy miért?

miért pont így történt? miért viselkednek így? miért (nem) tehetik meg? stbstbstb..

nyilván nem ez az egyetlen ilyen témájú oldal az interneten, de annyira kikívánkoznak ezek a gondolatok, hogy inkább leírom. ráadásul nincs irányvonal, bármilyen "miért?"  kérdés felmerülhet.. :)